1. Kontaktní údaje poskytovatele

  1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen „Podmínky“) platí pro prodej členské sekce prodávajícího, kterým je obchodní společnost: Astrologie Petra Nel s. r. o., Vochov 285, 330 23 Vochov, Česká republika, IČ: 07856822, zapsaná Krajským soudem v Plzni 31. 1. 2019 oddíl C, vložka 37423, zastoupená jednatelem Petrou Nel Smolovou (neplátce DPH).
  2. Všeobecné obchodní podmínky upravují v souladu s ustanovením § 1751 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen „občanský zákoník“) vzájemná práva a povinnosti smluvních stran vzniklé v souvislosti nebo na základě kupní smlouvy (dále jen „kupní smlouva“) uzavírané mezi prodávajícím a jinou fyzickou nebo právnickou osobou (dále jen „kupující“) prostřednictvím internetového obchodu prodávajícího na dálku. Členská sekce je prodávajícím provozována na webové stránce umístěné na internetové adrese www.astrologiepetranel.cz (dále jen „webová stránka“).
  3. Znění obchodních podmínek může poskytovatel měnit či doplňovat. Tímto ustanovením nejsou dotčena práva a povinnosti vzniklá po dobu účinnosti předchozího znění obchodních podmínek.
  4. Prodávané členství jsou informačním produktem. Jakékoliv šíření nebo poskytování obsahu či jeho částí třetím osobám je zakázáno.

2. Informace o členské sekci

  1. Členská sekce pro webové stránky nabízí ve dvou časových termínech: půlroční členství a roční členství, dle aktuálního ceníku. Kupující se při objednávce volí dle uvážení délku členství.
  2. Prodává se členství, které má přístup na informační webovou stránku, kde jsou videa, audio přednášky a články. Kupující si platí členství a tím dostává přístup k této webové stránce. Obsah je stále majetkem obchodní společnosti Astrologie Petra Nel s.r.o. a členství umožňuje shlédnutí. Je zakázáno šířit obsah třetím osobám, protože se tím porušuje autorský zákon.
  3. Pro bezhotovostní platby jsou platební metody napojeny na platební bránu společnosti GOPAY s.r.o., která poskytuje zabezpečenou technologii přijímání platebních karet a on-line bankovních převodů. Čísla platebních karet a hesla k elektronickému bankovnictví jsou zadávána pomocí zabezpečeného a důvěryhodného systému společnosti GOPAY s.r.o.
  4. Kupující má možnosti plateb:
    • rychlým bankovním převodem: Raiffeisen BANK, GE Money, Fio, KB, ČSOB, mBank, Česká spořitelna a případné další,
    • bankovním převodem na základě faktury.
  5. Kupující bere na vědomí, že členská sekce nemusí být dostupná nepřetržitě, a to zejména s ohledem na nutnou údržbu hardwarového a softwarového vybavení prodávajícího, popř. nutnou údržbu hardwarového a softwarového vybavení třetích osob.
  6. Prodávající vystaví ohledně plateb prováděných na základě smlouvy kupujícímu daňový doklad – fakturu, která slouží jako doklad o zakoupení produktu, zboží či služby. Prodávající je plátcem daně z přidané hodnoty.

3. Doručení členství

  1. Po zaplacení členství skrze bránu Gopay, platebním příkazem, na mail přijde vygenerované přihlašovací jméno a heslo. Od této doby plyne zvolený čas členství, bez ohledu, kdy se kupující přihlásí.

4. Zrušení objednávky a odstoupení od smlouvy

  1. Vzhledem tomu, že prodávající poskytuje pouze členství k webové stránce, tak po přihlášení kupujícího člena nelze požadovat vrácení částky. Jakýkoli nesouhlas s poskytovaným obsahem webové stránky nelze uplatňovat.
  2. Objednávku lze zrušit a vrátit peníze, pouze pokud kupující se přes svou IP adresu nepřihlásil a prokazatelně nepoužil členskou sekci webové stránky www.astrologiepetranel.cz.
  3. Dle § 1837 NOZ pro digitální obsah: l) o dodání digitálního obsahu, pokud nebyl dodán na hmotném nosiči a byl dodán s předchozím výslovným souhlasem spotřebitele před uplynutím lhůty pro odstoupení od smlouvy (tedy nepřihlášení se do členské sekce) a podnikatel před uzavřením smlouvy sdělil spotřebiteli, že v takovém případě nemá právo na odstoupení od smlouvy.

5. Vyřízení reklamace

  1. Reklamace se vztahuje na neumožnění přihlášení při aktivaci členství. Prodávající se zavazuje nahradit novým přihlášením nebo řešením této situace. Tak, aby byl umožněn plný členský přístup k webovým stránkám.

6. Zabezpečení a ochrana autorských práv

  1. Přístupové údaje k on-line produktům či na příslušnou URL adresu jsou určeny pouze pro osobní potřebu kupujícího. Přístup k uživatelskému účtu je zabezpečen uživatelským jménem a heslem. Kupující je povinen zachovávat mlčenlivost ohledně informací nezbytných k přístupu do jeho uživatelského účtu k on-line produktu či poskytnuté URL adrese. Prodávající nenese žádnou odpovědnost za zneužití uživatelského jména a hesla třetí osobou.
  2. Produkty, které prodávající prostřednictvím členské sekce webového stránky prodává, tedy on-line vzdělávací programy a kurzy, přednášky, e-knihy a jiné, včetně jejich náplně, podléhají právní ochraně dle autorského práva. Jakékoliv jejich šíření nebo poskytování třetím osobám bez souhlasu autora je zakázáno. Oprávnění k výkonu práva, autorské dílo užít, může být kupujícímu poskytnuto jen na základě licenční smlouvy. Právo užívat on-line program je nepřenosné, on-line program nesmí být kupujícím ani nikým jiným bez předchozího souhlasu poskytovatele jakkoli rozmnožován, rozšiřován, pronajímán, propachtován, vystavován či půjčován třetím osobám a jeho obsah nesmí být sdělován v jakékoli formě veřejnosti. Není-li mezi smluvními stranami ujednáno jinak (multilicenční ujednání obsažené ve faktuře), má právo užívat on-line program pouze kupující. Poruší-li kupující toto podlicenční ujednání nebo poruší-li jinou svou zákonnou či smluvní povinnost podstatným způsobem, je prodávající oprávněn od smlouvy s okamžitým účinkem odstoupit a zrušit přístup kupujícího k on-line programu formou deaktivace přístupu nebo přístupového jména a hesla kupujícího. Kupující odpovídá prodávajícímu za újmu, kterou porušením práv na ochranu autorského díla způsobí.

7. Ochrana osobních údajů

  1. Účel zpracování, rozsah osobních údajů a právní základ pro zpracování. Kupující bere na vědomí, že pro účel uzavření kupní smlouvy, její následné plnění (zpracování objednávky) a případného řešení práv z vadného plnění (reklamací), správce zpracuje a uchová v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, obecné nařízení o ochraně osobních údajů (dále jen GDPR), jeho osobní údaje v následujícím rozsahu: jméno, příjmení, adresa, e-mail a telefonní číslo a platební údaje. Právním základem pro zpracování osobních údajů je v souladu s článkem 6 odst. 1 písm. b) GDPR plnění smlouvy, jejíž smluvní stranou je kupující.

8. Řešení sporů

  1. Vzájemné spory mezi prodávajícím a kupujícím řeší obecné soudy. Kupující, který je spotřebitelem, má podle zákona o ochraně spotřebitele (č. 634/1992 Sb.) právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb. Subjektem, který je oprávněn mimosoudní řešení sporu provádět, je Česká obchodní inspekce. Bližší informace jsou dostupné na webových stránkách www.coi.cz.

9. Závěrečná ustanovení

  1. Uživatel členství byl seznámen s tím, že všechny informace poskytované v rámci on-line přednášek, článků Poskytovatele členství jsou určeny výhradně ke studijním účelům a slouží jako všeobecná doporučení bez znalosti konkrétní situace jednotlivého Uživatele. Poskytovatel neodpovídá za způsob, jakým Uživatelé jeho rady aplikují v praxi, a proto nepřebírá odpovědnost ani za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů a jejich případné následky. Rozhodnutí o způsobu využití je odpovědností každého Uživatele a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Ustanovení § 2950 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, proto na právní vztahy Poskytovatele a Uživatele nedopadá.
  2. Tyto Podmínky a vztah mezi Poskytovatelem a Uživatelem se řídí právním řádem České republiky.
  3. Jakákoliv komunikace mezi Poskytovatelem a Uživatelem probíhá elektronicky formou elektronické pošty (e-mailu) na adresách uvedených v této Smlouvě a objednávce Uživatele.
  4. Tyto podmínky užívání nabývají účinnosti dne 5.8.2024. Poskytovatel si vyhrazuje právo tyto podmínky užívání kdykoliv změnit, o čemž bude Uživatel vyrozuměn a bude mu dána možnost smlouvu s Poskytovatelem z tohoto důvodu vypovědět.

1.12.2019 – Staré (neplatné) obchodní podmínky členské sekce
15.2.2019 – Staré (neplatné) obchodní podmínky členské sekce